/ DarikNews
"Сигналите срещу мен идват от ненадежни източници", заяви пред журналисти днес кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който даде специално изявление, в отговор на излъчено разследване на столична медия срещу него.

По думите му, единият източник е общинският съветник Атанас Мавродиев. "Той е осъден на две години условно за неправомерно усвояване на евросредства. Аз съм назначил жената на този човек през 2015 година в общината, но поради некадърност, съм я уволнил. Делата спрямо него са стотици, осъден е поне от 15 човека", подчерта Мараджиев. 

Вторият сигнал за петте апартамента на Слънчев бряг, които кметът е закупил през първия си мандат като градоначалник, идват от бизнесмена Илия Илиев. Според Георги Мараджиев Илиев притежавал лятното кино в Стамболийски, но заради дълг от 13 000 лв. за данъци към общината, бил даден на частен съдебен изпълнител, който му отнел киното и го продал на търг. 

Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ        

Според кмета на Стамболийски всъщност става дума за набеждаване. Мараджиев призна, че преди да стане кмет се е занимавал с частен бизнес и при встъпването си в длъжност през 2015 година е подал имуществена декларация, в която посочва имотите и парите, които има той и съпругата му.

Сред тях са 3 апартамента в Несебър и Слънчев бряг, плюс офиси, производствени и складови помещения. В декларацията са записани също 665 000 лв. лични спестявания и 40 000 на съпругата му. 

"Откъде имам тези пари? Благодарение на фирмата ми. От дивиденти, дялове от фирмата, много преди да стана кмет. След това фирмата продължи да се развива, макар вече да не бях част от нея", поясни областният лидер на ГЕРБ. 

Така и не е разбрал за колко апартамента го обвиняват. "Притежаваме четири апартамента на Слънчев бряг и около 32 000 евро. 50 до 60 кв.м са апартаментите. Що се отнася до това дали съм продал нива от 6 дка на стойност 2 млн. лв., никога не съм продавал нива, а урегулиран парцел с цялата инфраструктура, на който се намира фабриката на моя живот", поясни кметът на Стамболийски. 

"Какво лошо има да е богат кметът? Лошото е, когато стане богат, докато е кмет", допълни Мараджиев. 

По думите му атаките срещу него не били случайни. "Като политическа фигура успях да нанеса най-бруталните щети на БСП на територията на Пловдив област. Никога досега ГЕРБ не е имала 10 кмета от 17, а БСП има само 3.

На мен никокой няма да ми прости резултатите и активността", подчерта областният координатор на ГЕРБ. Той посочи, че оставката му е депозирана в Изпълнителната комисия, която трябва да вземе решение дали да я приеме, а вероятно ще бъде разгледана и от Етичната комисия на партията.

Припомняме, че днес сутринта в репортаж на bTV бе изнесена информация, че кметът се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат. Освен това днес стана ясно също, срещу Мараджиев е подаден сигнал в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).