Ловджии от Смолянско  искат разрешение от Бойко Борисов за протести в София
Ловджии от Смолянско искат разрешение от Бойко Борисов за протести в София / netinfo
Над 200 души от ловната дружинка в смолянското село Оряховец ще протестират в понеделник срещу неправомерното отдаване на дивечовъден участък “Сливка” на пловдивската фирма „Спи стар”. С жива верига ще бъде преградена входно-изходната артерия на града към Пловдив - бул. „България”, на която се намира и сградата на Регионалната дирекция по горите в Смолян, съобщи пред Дарик радио Здравко Мирчев, водач на протестиращите ловджии.

Концесионерът е поставил мрежи на участъка, който възнамерява да ползва за ловен туризъм срещу заплащане, и забранява на ловджиите да практикуват хобито си там. Според Мирчев отдаването на „Сливка” е незаконно, тъй като и Сдружението на ловджиите в региона е подавало многократно, още от 2001 година, молби за ползване на този участък, но те не са били разглеждани. Подкрепа в протестите на колегите си от Оряховец оказват ловците от Баните и Смолян, каза още Мирчев.

Той добави, че Бойко Борисов ще им даде възможност да протест пред Народното събрание следващата седмица, ако в Смолян не бъдат чути и не бъдат преразгледани условията на концесията.

/Чуйте подробности от прикачения звуков файл/