Йордан Иванов ДСБ-Пловдив
Йордан Иванов ДСБ-Пловдив / ДСБ
Председателят на ДСБ-Пловдив Йордан Иванов поема ресор „Децентрализация, регионално развитие и транспорт“ в новото дясно обединение ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

"Това е естествено продължение на всички политики, които съм провеждал до момента. Обединяваме своите сили, за да изградим управленска алтернатива, която осигурява благосъстояние и високо качество на живот на българските граждани в регионите. Можем да постигнем това с управление, основано на постоянния стремеж към свобода, справедливост, демокрация и успешно развитие на регионите; управление, което оставя парите на хората там, където са изработени, за да могат местните общности сами да решават проблемите си“, каза Йордан Иванов

Той подчерта, че е време да се създаде истинска политическа алтернатива на настоящото управление със смели и реално работещи политически решения. 

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ
netinfo

“ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ” е името на новият политически съюз в дясно. Споразумението между „Демократи за силна България“, „Да, България“ и „Зелените“ за създаване на демократично обединение бе подписано днес от Атанас Атанасов – председател на ДСБ, Христо Иванов – председател на „Да, България’’ и Владислав Панев – съпредседател на „Зелените’’.

Партиите, които създаваме ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ сме в опозиция на установения от ГЕРБ, БСП и ДПС корупционен модел на управление, който ограбва бъдещето на страната, всекидневно атакува демократичните ценности, подменя евроатлантическият избор на България и лишава младите поколения от перспективата  да градят живота си в свободно и демократично общество.“ се казва в декларацията, приета днес от учредителите на Обединението. 

Нашият идеал е демократична България със здрави институции, където има върховенство на правото и свобода на предприемачеството, която е равноправен и силен член на ядрото на ЕС и НАТО“ се казва още в текста.