тежка катастрофа
тежка катастрофа / netinfo
Намалена видимост поради мъгла, мокра настилка и къса дистанция е причината за тежката катастрофа вчера, край Девин, където загина 57-годишен мъж. Това съобщават, тази сутрин от пресцентъра на МВР-Смолян. Сигналът за тежкото пътнотранспортно произшествие в полицията е получен малко след 18:00 часа, като в него се съобщавало за тежка катастрофа на път Девин – Кричим, на разклона за с. Лясково, общ. Девин.

При нея, лек автомобил "Алфа Ромео", управляван от 57-годишен мъж от Девин, поради намалена видимост, несъобразена скорост с пътните условия - мокър асфалт и неспазване на дистанция, на лява крива се удря в задната лява част на полуремарке, прикачено към товарен автомобил - влекач "Ман", собственост на фирма от Девин, управляван от 30-годишният В.К. от с. Лясково, общ. Девин.

Тежка катастрофа край Девин взе жертва

„Водачът на лекия автомобил загубва живота си на място. Обезопасителни колани не са използвани. Алкохолната проба на водача на товарния автомобил е отрицателна“, коментира говорителката на полицията в Смолян Цветелина Черкезова. Пожарникари са рязали автомобила, за да изкарат загиналия шофьор. По случая е образувано досъдебно производство.

57-одишният мъж е бил служител на Националната електрическа компания.