Красавица от Сопот стана Царица на Долината на розите
Красавица от Сопот стана Царица на Долината на розите / снимка: kazanlak.com

Хубавици от Сопот и Карлово окупираха първите три места в тазгодишното издание на конкурса Царица на Долината на розите, който за трети пъти се проведе в Казанлък снощи.

С короната на най-красива девойка от Розовата долина се окичи 18-годишната Деница Ноева от Сопот. Журито с председател Мис България 2013 Нанси Карабойчева определи за първа подгласничка Христина Колева от Калофер. Втора подгласничка стана 17-годишната Елена Котушева от Карлово, която бе втора подгласничка и на конкурса в града на Левски.

Короната на Царица на Долината предаде миналогодишната Царица на Долината на розите Златка Чомакова, която бе и Царица роза 2013 в Карлово.

Общо 16 красавици от шест общини в Розовата долина - Казанлък, Карлово, Сопот, Стрелча, Павел баня и Гурково, се състезаваха за престижното отличие.

Атрактивното шоу по традиция се провежда в края на едномесечния Фестивал на розата в Казанлък, на сцената на Дома на културата „Арсенал”. Водещ бе Део, а „гвоздеят” в програмата бяха изпълненията на победителката в миналогодишния „Х фактор” Жана Бергендорф и изключителната певица Йорданка Христова.