/ DarikNews
"Не сме говорили с Георги Гергов за предстоящите избори в БСП. С него разговаряме, когато идва на Национален съвет, там се виждаме и си говорим нормално, извън това не сме коментирали". Така отговори на въпрос на журналисти в Пловдив лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя присъства днес на дискусия, организирана от клуб „Георги Кирков“ под тепетата, на която се обсъждат актуални политически въпроси. 

Основен организатор на дискусията е бившият общински съветник Иван Петков – Бебето. "Всички са поканени на тази среща, нашият дискусионен клуб е изпратил покана към Градския съвет, всеки един член на партията може да дойде и да присъства днес" каза той. 

Нинова: Споделяме мотивите на президента, правителството генерира кризи

Нинова посочи, че дали ще има смяна на ръководството на БСП в Пловдив зависи от пловдивските социалисти. "Затова вече казах, че веднъж на четири години силата е в тях. Те сами трябва да изберат своето ръководство. Те решават и тук никой няма да им се намесва", посочи соцлидерът. "Очевидно, гледайки резултатите от местните избори, оценката за работата на пловдивската организация не е отлична. Имам какво да се работи за това тя да бъде по-силна на следващите местни избори. Не си позволявам да критикувам публично пред медии, ако имам критика, ще я кажа на тях и това го правя от уважениее към членовете на БСП", подчерта Корнелия Нинова.

Тя посочи, че поканата към нея за участие в дискусията днес е отправена от пловдивските социалисти, а очакванията ѝ са в залата да се говори за ситуацията в страната. Тя изрази надежда да чуе и тяхната оценка за тази ситуация. Ще се обсъжда и организацията на отчетноизборната кампания в БСП, както и прекият избор на председател.

Нинова: Оставането на кабинета Борисов е гаранция за нови и нови кризи

"Въведохме този принцип и смятам, че е най-демократичният и модерен начин за избор на председател. Това е предизвикателство пред цялата партия, защото го правим за първи път. Ще говорим за организацията на този процес и ще обсъдим подготовката на конгреса, както и бъдещата политика на БСП в тази сложна ситуация в страната. Трябва да говорим за парламентарните избори, така че имаме много теми да осбъждаме – и националнополитически и вътрешнопартийни въпроси", допълни лидерът на БСП.