Кметът на Смолян се отказва от книжните поздравителни картички
Кметът на Смолян се отказва от книжните поздравителни картички / dariknews.bg/архив
И тази година, по идея на кмета Мелемов, вместо поздравителни картички ще има новогодишни подаръци за смолянските деца.
Той реши средствата от поздравителните картички, които изпраща администрацията за Коледните и Новогодишните празници да се използват за подаръци на децата. Най-малките жители на града ще ги получат днес, когато се палят светлините на елхата.
"По този начин ще зарадваме децата на Смолян, защото Коледа и Нова година са едни от най-светлите празници. Така събитието свързано с паленето светлините на градската елха ще се превърне и в празник за малчуганите. Новогодишните поздравления до съответните институции ще бъдат изпратени в електронен вариант", обясни кметът.
Светлините на коледната елха пред Община Смолян ще бъдат запалени днес от 17.30 часа. По традиция кметът ще запали светлините на елхата заедно с деца от ОДЗ „Синчец”, ЦДГ „Слънце”, ОДЗ „Буратино”, младите таланти от Театрална школа „Юлия Огнянова и Общинския духов оркестър.
Малчуганите ще пеят песни около коледното дърво, ще има и изненада за тях – ще пристигне Дядо Коледа.
Служители на община Смолян започнаха да поставят коледната украса по улиците в града. Закупени са нови гирлянди, светещи завеси и друга пищна украса. Елхи ще има на Стария и Новия център в Смолян, кварталите Каптажа, Райково и Устово, като жива украса ще има на три места, посочи секретарят на общинската администрация Момчил Николов.