Кметът на Пловдив Здравко Димитров
Кметът на Пловдив Здравко Димитров / DarikNews
Кметът на Пловдив Здравко Димитров е издействал средствата от 18 млн. лв. за доизграждане на пътя Пловдив - Асеновград, съобщиха от общинския пресцентър.

Средствата са договорени на среща с премиера Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Наков, която се е провела на 8 юли по инициатива на Здравко Димитров. Със средствата ще бъдат изградени 18 километра локални платна, разделителни мантинели и осветление на всички кръгови кръстовища.

В края на 2019 г. по настояване на кметът на Пловдив и с подкрепата на премиера Бойко Борисов правителството определи югоизточния обход на Пловдив за обект с национално значение. Трасето обхваща участъка от републикански път II-56 Брезово - Пловдив - Път II-86, от км 90+000 до км 102+820 и е с обща дължина 12 км. Първият етап от реализирането на югоизточната тангента е строителството на участъка от път II-56, който е с дължина 4,8 км. След като бъде изпълнена югоизточната тангента, ще започне изграждането на югозападната част на Околовръстния път.

"Индустрията на Пловдив и областта нараства с бързи темпове и това налага необходимостта от своевременното развитие и разширяване на пътната мрежа и на съпътстващата инфраструктура. Затова още като областен управител направих всичко възможно да се реализира изключително важният проект на пътя Асеновград - Пловдив, заедно с неговите локални платна, както и доизграждането на Околовръстното шосе в посока АМ "Тракия", посочва още кметът, цитиран в съобщението.