Кметът бесен на инвеститорите на Тютюневия склад
Кметът бесен на инвеститорите на Тютюневия склад / dariknews.bg/архив
Кметът бесен на инвеститорите на Тютюневия склад
85984
Кметът бесен на инвеститорите на Тютюневия склад
  • Кметът бесен на инвеститорите на Тютюневия склад

Кметът Иван Тотев заяви преди минути, че е буквално бесен на фирма „Одрин 8“- инвеститор на сградата на бившия Тютюнев склад.

Както вече писахме, от вчера улицата е затворена за движение, поради опасност от срутване на отломки на полуразрушения склад.

Оказва се, че фирмата не само, че не е обезопасила сградата в упоменатия срок, а дори е изпратила уведомително писмо в Общината, с което да подкани общинската администрация да направи същото.

"Собствениците цитират точка от закона, в което ни приканват да направим това за тяхна сметка. Не очаквахме да получим такова писмо. Явно е, че от тук нататък с диалог нищо няма да се постигне и затова ще трябва да влезем по-остро", коментира Тотев.

Днес кметът назначава комисия, която ще направи обследване на сградата и в най-кратки срокове ще се премине към нейното укрепване, подчерта той, като заяви, че преди това все пак ще търси законов начини, с които да принуди фирмата-изпълнител да направи това.

Освен това, кметът е разпоредил на зам.-кмета Розалин Петков да предприеме действия по събиране на стари задължения от Одрин 8 ЕООД към общинския бюджет.

Към момента има направен запор върху имота на стойност 17 000 лева. Толкова дължи инвеститора на градската хазна, уточни градоначалникът.

Утре в Административен съд Пловдив ще бъде разгледана жалбата на дружеството срещу заповедта за спиране на бутането на бившия тютюнев склад.