Катаджии сменят строителите в „Капана”
Катаджии сменят строителите в „Капана” / netinfo
Ремонтът на ВиК-мрежата в „Капана” приключва до дни, 8 месеца преди изтичане на срока за изпълнение на проекта, съобщи кметът Славчо Атанасов след обиколка на квартала.

Катаджии ще сменят строителите в „Капана” , за да следят спазването на правилата при връщане на старата организация на движение, предупредиха от общинското транспортно предвприятие. При нея всички улици, с изключение на „Йоаким Груев”, са еднопосочни. Кметът ще поиска засилено полицейско присъствие, тъй като знаците по тесните улички не се спазват и често неправилно паркирани автомобили блокират цялото движението в стария квартал. Докато Атанасов обясняваше това, в непосредствена близост до него спокойно пушеше собственик на лъскав джип, неправилно паркиран върху тротоара и върху част от платното.

С близо 2,9 млн. лева в „Капана” бяха подменени водопроводите на 18 улички, а на други 11 – канализацията. Основната част от парите са от общината, около 700хиляди са от държавата. В момента се довършват тротоарите, като северният на улица „Железарска” ще е с розова настилка като на Главната. Този ремонт беше изключително належащ и създаде много проблеми на търговците, но трябваше да се направи, каза Славчо Атанасов