/ община Стара Загора
С поредица от събития, в Карлово ще отбележат 148-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Програмата започва с представяне на книгата на доц. Маргарита Златарева "Юридически поглед към процеса на Васил Дякон Левски" и сборника "Левски пред съда на Портата", съобщиха от пресцентъра на община Карлово.

В 11:00 часа на 17 февруари, в Историческия музей в града, ще бъде открита фотодокументална изложба "150 години от откриването на Карловското петокласно мъжко училище", а по-късно ще се състои литературна вечер за представяне на класираните творби в конкурс "Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние го обръщаме".

Националният военноисторически музей с онлайн игра, свързана с Васил Левски

На 18 февруари програмата ще започне в 16:30 часа с представяне на филмова импресия "Апостоле на моята вяра". От 18:00 часа ще се състои възпоменателна церемония на пл. "Васил Левски", която включва военен церемониал и възпоменателни слова.

Акцент на програмата е 19 февруари, когато в храм "Успение на Св. Богородица" ще бъде отслужена архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола.

Пред паметника му ще бъдат положени венци, а след шествие до родната му къща, цветя ще бъдат положени и пред паметника на майка му Гина Кунчева.