/ община Стара Загора
От днес до 19 февруари Националният военноисторически музей /НВИМ/ организира онлайн игра за своята публика. Във всеки от петте дни във Фейсбук профила на музея ще бъде публикуван въпрос с няколко възможни отговора, свързан с живота и делото на Апостола на свободата, съобщиха от НВИМ.

От 9.00 до 17.00 часа любознателните могат да дават своите отговори, след което всеки ден на лотариен принцип ще бъдат избрани петима от позналите верния отговор участници. Те ще получат едногодишен безплатен семеен достъп до експозициите на Националния военноисторически музей и неговите филиали - Парка музей "Владислав Варненчик", Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово.

Целта на играта е в седмицата, когато отбелязваме 148-та годишнина от гибелта на Левски, да си припомним негово дело и да почетем завета му. С обявяването на верните отговори екипът на музея ще публикува и допълнителна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола.

На самия 19 февруари всеки посетител с помощта на музеен експерт ще има възможността да се запознае отблизо и да научи историята на малкото запазени вещи на Васил Левски в Националния военноисторически музей - косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, подарено от чичо му, тасчето за вода и личния му револвер, система "Гасер", М 1870.

От НВИМ припомнят, че достъпът до експозицията се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Разрешени са индивидуални и семейни посещения, с максимален брой до четирима човека. Временно са отменени груповите посещения, групови беседи и образователни програми.