Дани Каназирева
Дани Каназирева / Личен архив
За необходимостта спешно да бъде ремонтиран обходният път на Пловдив, поради изключително лошото му състояние, алармира областният управител Дани Каназирева в писмо до зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и до председателя на УС на АПИ - Георги Терзийски.

В документа се посочва, че по пътното платно има неравности, пукнатини и дупки, нарушени банкети и отводняване, които създават сериозни предпоставки за възникване на ПТП.

Дани Каназирева е категорична, че това ще е един от приоритетните инфраструктурни проекти в областта през настоящата година и ще настоява, ремонтните дейности да стартират още през март. По думите й като се има предвид, че от започване на проектирането на обекта до одобряване на техническия проект и издаване на разрешение за строеж са необходими години за провеждане на необходимите процедури, както и подзаконовите нормативни актове към тях, счита, че до започването на строителството, този участък от републиканския не може да остане в такова лошо състояние.

"Необходимо е спешно да се извърши текущ ремонт на съществуващия обходен път на Пловдив, за което моля да предприемете своевременни и конкретни действия", пише още в писмото си областният управител.
БТА