фини тела
фини тела / netinfo
фини тела
95397
фини тела
  • фини тела
Йога философията разглежда човешкото тяло като съвкупност от пет обвивки или на санскрит – коши. Те обхващат различни аспекти от нивата ни на съществуване. Това заяви в редовната рубрика на Дарик радио „Промяната“ преподавателят по йога и духовни практики Марияна Стракова. По думите й тези обвивки функционират заедно и се интегрират в един цялостен организъм, който представляваме самите ние.

Когато в някоя от обвивките настъпи промяна, това по определен начин се отразява на всички останали нива. Когато сме гневни, изпитваме болка или обида – една реакция на емоционално или умствено ниво, това се отразява и в нашето физическо тяло.

Фините тела съответстват на енергийните центрове в човека или на т.нар. чакри.

Цялото интервю с Марияна Стракова може да чуете в приложеното аудио.

Програмата на Пловдивския културен институт (ПКИ) през декември е много богата и разнообразна. Тя може да бъде видяна на сайта на института ли на страницата му във фейсбук, уточни директорът на ПКИ Марияна Стракова. Едно от събитията, които привличат поглед, е срещата с номада, пътешественик и йогин Георги Христов, който иска да разкаже за впечатления от посещението си в Япония.