Той се е представял се за политик от "Продължаваме промяната” и и е твърдял, че е възпитаник на “Харвард”
Арестуваха мъж от Пловдив, представял се за политик от "Продължаваме промяната” и мамел хора с обещания за уреждане на различни проблеми.

За да затвърди лъжите си, мъжът публикувал в профила си във Facebook фалшифицирани снимки. Някои от пострадалите са му дали различни суми за ”услугите”. Мнимият "политик" се представял и за възпитаник на “Харвард”, предава NOVA.

Задържаха мъж в Пловдив, представял се за депутат, адвокат и съдия

От “Продължаваме промяната” категорично се разграничиха от мнимия политик и заявиха, че нямат нищо общо с него. „На 12 юли Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 33-годишния пловдивчанин за това, че е измамил четирима души по различни схеми.

Общо е причинил 13 хиляди лева щети. По случая са разпитани 25 души - част от които пред съдия. Събрани са множество оперативни данни под формата на писмени материали. И установихме, че това е само върхът на айсберга”. Това заяви заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

По думите му през последните две години мнимият политик се представял, основно сред ромската общност в Пловдив и околността, за човек, който може да реши всичките им проблеми.

„Той се представял в част от схемите като адвокат и по думите му дори е печелил дела. Отворил си е офис в центъра на Пловдив, където е посрещал хора и е изслушвал техните проблеми.

Основаната му схема е узаконяване на незаконни постройки. В Розино, Карловско, се появил на евангелистка сбирка и убедил 50 души от селото да му дадат между 300 и 1000 лева, за да им узакони имотите”, подчерта Илиев.
nova.bg