Изложенията във Франкфурт и Богота с наградите за панаирен плакат
Изложенията във Франкфурт и Богота с наградите за панаирен плакат / netinfo
Франкфуртският панаир спечели голямата награда в категория «Общоимиджов плакат» на тазгодишния Международен конкурс за панаирен плакат, организиран от Международен панаир Пловдив и Международната асоциация на изложбената индустрия UFI. Серията на немското изложение “Лица”, която включва 6 творби, е предпочетена от журито с председател Лили Айгъл, мениджър по комуникациите в UFI.

В категория „Плакат за панаирна проява” приза получава 21-вия Международен панаир на книгата с мото „Четенето обогатява”, организиран от Корфериас – Богота, Колумбия.

161 плаката, участвали в 12-тото издание на конкурса, могат да бъдат видяни в 10 палата в рамките на откриващата се утре изложба за печатни комуникации «ПринтКом». В тазгодишната надпревара за най-добър плакат се включиха 49 панаирни организации от 26 държави на три континента – Европа, Азия, Южна Америка.

Наградите на победителите ще бъдат връчени по време на годишния конгрес на UFI, който тази година ще се проведе през месец ноември в Истанбул, Турция.