/ район Северен

Администрацията на район „Северен” реализира своя идея за изложба на фотографии на открито. Изложбата под открито небе се намира на площада пред бул.”България” №37 и е достъпна за всички жители  и гости на района и града.

Кметът на “Северен” съдейства за благородна кауза - играчки за деца в нужда

Кметът на „Северен” Ральо Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, секретарят на района Десислава Йорданова, служители и множество граждани бяха сред присъстващите на откриването на новата културна придобивка.

 Монтирани са пет броя метални пана, на които фотографи и художници ще могат безплатно да излагат до десет на брой от произведенията си за определен период от време. За целта е необходимо да се свържат с районната администрация за регистрация и да подготвят винили с размер височина 75см. х дължина 100 см.

Първата изложба е под наслов „Ние в Пловдив и Пловдив в нас” на фотографите Костадин Маринов и Татяна Валентинова от Studio562. "Щастливи сме от подкрепата на район „Северен”, относно идеята да се обособи място, на което фотографи да презентират своето творчество.

В „Северен“ наградиха директорите на училищата и детските градини

Подбрахме творби, представящи Пловдив не само защото градът е Европейска столица на културата, но и с усещането за Пловдив като град събрал множество култури; като дом на поколения, които са оставили своя принос и енергия; град, в който ние растем, но и той расте и се променя заедно с нас. Всяка една снимка разказва своята история, историята на места, значими за града и за нас като хора, творящи и усещащи енергията на Пловдив", споделиха те. 

Невероятен „Шарен карнавал“ - Ральо Ралев отново сред децата на „Северен“

Ралев и екипът му разгледаха с интерес изложените фотографии и останаха впечатлени от тях. „Надявам се галерията на открито да провокира интерес у публиката, както и повече фотографи и художници да използват възможността и да покажат изложби на различна тематика”, сподели Ралев.