Изграждат многоетажен паркинг в Тракия, режат лентата на ул. Цветан Лазаров
Изграждат многоетажен паркинг в Тракия, режат лентата на ул. Цветан Лазаров / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
Изграждат многоетажен паркинг в "Тракия" през 2017-та, режат лентата на ул. "Цветан Лазаров"
91668
Изграждат многоетажен паркинг в "Тракия" през 2017-та, режат лентата на ул. "Цветан Лазаров"
  • Изграждат многоетажен паркинг в "Тракия" през 2017-та, режат лентата на ул. "Цветан Лазаров"

Многоетажен паркинг ще бъде изграден в „Тракия“ през следваща година. Това съобщи в интервю за Дарик радио кметът на района Костадин Димитров. Предвижда се съоръжението да бъде построено върху терен до СОУ „Димитър Матевски“ в микрорайон А 8 и да е на над 5 етажа.

От думите му стана ясно още, че поетапно ще започне премахването на гаражите в района. На тяхно място ще бъдат изградени зони за паркиране, в които по желание на гражданите ще бъдат отдавани под наем срещу 15 лева на месец места за паркиране.

Реконструкцята на продължението на ул. „Цветан Лазаров“ е на финалната права, съобщи още Димитров. Очаква се официалното откриване на пътната артерия, която ще свързва район „Тракия“ с бул. „Санкт Петербург“, да стане в петък, тази седмица.

Продължава и залесяването в района, подчерта още Димитров. Над 3000 нови дръвчета са засадени в „Тракия“ през последните години, а най-големият лесопарк в района – парк „Лаута“, е разширен с около 65 декара, подчерта той.

Озеленени и облагородени са и всички кръгови кръстовища в района.

Жители на "Тракия" отново протестираха срещу застрояване

Димитров каза още, че до вторник, другата седмица, жителите на „Тракия“, които протестират срещу застрояването зоната пред жилищния комплекс срещу ЦДГ "Червената шапчица", ще получат официален документ от администрацията на Община Пловдив, че строежът на мястото е спрян. Кметът на района отново подчерта, че градската управа ще се съобрази изцяло с желанието на живеещите по отношение на предназначението на проблемния терен.

Още за капиталовата програма на „Тракия“ за следващата година и приоритетните за районната администрация проекти чуйте в звуковия файл.