Ив. Колчаков: Доноси върху  плакати, вместо почтени дебати е кампанията на БСП
Ив. Колчаков: Доноси върху плакати, вместо почтени дебати е кампанията на БСП / netinfo

Стикери с надписи ”Продавам детски градини за един лев" и "Работи за собствения си джоб” са залепени върху плакатите на кандидата на СДС за кмет на Пазарджик д-р Иван Колчаков, обяви днес самият той. Установени и предадени на полицията са и извършителите - девет човека от БСП, разлепващи плакати на техния кандидат за кмет Иван Евстатиев. Жалбата по случая, заедно със снимков материал и пръстови отпечатъци на извършителите, е била внесена в ОИК-Пазарджик от водача на листата за общински съветници на СДС д-р Красимир Темнилов.

Плакатната война в Пазарджик напомня сценарий на второкласен филм от социалистическото минало, коментира д-р Колчаков. Това са клевети и нямат нищо общо с истината, добави той. Този интересен завой на кампанията и категоричният отказ от публични предизборни дебати показват, по мнението му, че партизанският син Иван Евстатиев и БСП са минали в нелегалност. Никъде по света конфронтацията на комунизма с демокрацията не е дала резултат, коментира още кандидатът за кмет д-р Иван Колчаков.

Да отпаднат привилегиите за паркиране на общинските съветници, ще предложат за гласуване в новия местен парламент съветниците от СДС по искане на жителите на Общината, заяви водачът на листата д-р Красимир Темнилов. Хората не са съгласни да плащат и по 50 ст. такса за паркиране при престой под 30 минути. Сините съветници ще съдействат съвместно с Лекарския съюз да отпаднат таксите за паркиране за лекари при посещенията в домовете на болните им пациенти. Един от ангажиментите им ще бъде и урегулиране на незаконните гаражи.

Хората от борсата в Огняново искат навеси за продукцията си, а от две години там не е забит и един пирон - каза Румен Димитров - втори в листата за съветници на СДС. Той пита още защо вече втора година не се ремонтира падналия мост край Огняново, както и защо при похарчени 1,5 млн. лева за седем улици, сега същите отново имат нужда от ремонти.

Над 100 000 лв. даде общината за промяна на предназначението на земята, на която се намира борсата в село Гелеменово, стопанисвана от дружество с управител бившия председател на БСП Илко Савов. По закон, ако една година след промяна на предназначението на земята не е направено нищо, предназначението отпада. Това значи, че парите на данъкоплатците са отишли на вятъра, а земята е открадната! - каза още вторият в листата за съветници на СДС Румен Димитров.