район Централен
район Централен / netinfo
От есента на тази година детска градина „Буратино“ в район „Централен“  въвежда нови дейности във възпитателната програма на децата. „Академия сред природата“ и обучение по шахмат са двете направления, които директорката Димитрия Добрева включва в предложението на заведението към родителите на децата, посещаващи градината.

„Целта ми е да предлагаме занимания, които да развиват самостоятелността и личната инициатива на децата. Имаме голям интерес към дейностите, дори за шахмат заниманията вече се записаха 18 деца“, споделя Добрева. Шахматната площадка в двора на градината беше дарена от Община „Пловдив“ през пролетта на 2017г.

Днес кметът на района Георги Стаменов се отзова на поканата от ДГ „Буратино“ да постави началото на иновативните занимания в едно от най-активните и търсени детски заведения в „Централен“. Той сам изпробва стрелбата с лък, която е част от трите дейности в рамките на „Академия сред природата“: ориентиране в природата, безопасна стрелба с лък и ориентиране в екстремни условия.

„Подкрепям идеята на детска градина „Буратино“ да допринася за развитието на характера на детето още от най-ранна възраст. Ориентирането и поведението в житейските ситуации е процес, който се залага в детска възраст и който трябва да бъде насочен с правилни занимания“, коментира Стаменов.

Допълнителните дейности, които стартират тази есен са свободно избираеми и ще се състоят 1 път в седмицата. Таксата за включване на дете към групата е в размер на 90лв. годишно. Заниманията се провеждат от експерти в областта на шахмата и детската анимация.