Инцидент в дома за сираци ”Рада Киркович”
Инцидент в дома за сираци ”Рада Киркович” / netinfo
Десетгодишният Александър Манчев от Дома за сираци „Рада Киркович” в Пловдив е намушкал с парче стъкло 15-годишния Румен Попов. Причина за инцидента е отказът на Румен да даде радиото си на Александър. Ядосан от това по-малкият ученик намерил парче стъкло и пробол с него противника си в лявата ръка, за да си отмъсти. Инцидентът е станал вчера следобед в двора на Дома. Раненото дете веднага е откарано в хирургиите на Пещерско шосе, където раната му е обработена и залепена. „Мислихме, че трябва да се шие, но се оказа повърхностна рана от 2 сантиметра, която бе залепена. Сега детето е добре” - съобщи за Дарик радио директорката на дома Анелия Кирова.

Двете момчета са дадени на Детска педагогическа стая. До сега те не са имали противообществени прояви. Пострадалият Румен е родом от Самоков, но останал без родители и затова е изпратен в Дома за отглеждане на сираци. Нападателят му Александър е от Пловдив.Той е от ромско семейство, което го е дало на седмична грижа в дома „Рада Киркович” . В петък, събота и неделя родителите му си го взимат.

Александър често бягал от Дома, за да проси пари по улиците. Намушкването със стъкло е първата му противообществена проява.