Хванаха данъчна и синът й да точат еврофондове
Хванаха данъчна и синът й да точат еврофондове / netinfo

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу данъчна служителка от Пловдив и синът й. Обвинението е по чл. 248 от Наказателния кодекс за предоставяне  на неверни данни и неправомерно получаване на средства от еврофондове, уточниха за Дарик от Окръжна прокуратура.

Двамата са били задържани миналата седмица, след акция на ДАНС. Основно действащо лице в схемата е бил синът Христо Терзиев, който е пряк извършител на престъплението, а майка му 49-годишната Екатерина Милушева му е съдействала активно като му е набавяла необходимите документи.

След направеното искане от спецполицаите, Окръжният съд е издал разрешително за престърсване на офиса на Милушева в сградата на НАП Пловдив. Обискирани са били и жилищата на задържаните.

Прокуратурата им е наложила мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5 000лв. За това престъпление законът предвижда до 6 години затвор и глоба до 10 000 лева.

По непотвърдена информация чрез представяне на неистински документи Терзиев е очаквал дотации по европейски програми за слънчеви системи. Той е следен и за участие в схема за източване на ДДС.