Хисарчани масово обжалва глоби за паша на животни в парковете
Хисарчани масово обжалва глоби за паша на животни в парковете / netinfo
Нито една от наложените над 30 глоби за нарушаване на забраната за отглеждане на животни в Хисар не е платена до момента, признават от администрацията. В общината са постъпили над 20 жалби срещу връчените актове за нарушение на наредбата, според която в забранителната зона - централната градска част и Археологическия резерват, не може да се пасат кози, крави и овце.

Най - големи санкции – 300 лева, са наложени на Петко Куковски, чиито 15 кози и магаре всеки ден пасат в един от парковете на града и на Георги Пашалиев, който извежда 6 крави на паша в непосредствена близост до водопийния павилион на парк „Момина сълза”. И двамата отказват да пренасочат животните си извън Хисар и ще оспорват глобите в Районния съд в Пловдив.

Минималната санкция от 50 лева обаче не подлежи на обжалване, обясниха от общината. По тази причина в кметството обсъждат възможността да налагат по-често по-малката глоба, за да избегнат протакането на плащанията и да принудят нарушителите да изведат животните си извън курортния град.

През септември ще бъде организирана нова масирана проверка. Ще бъда безкомпромисен и няма да допусна в парковете, в които влагаме 1, 5 млн. лева, редом с туристите да се разхождат и крави, коментира кметът Георги Пирянков.