/ Адриан Кулев
Около 50 души от Неделино, заплашиха да бойкотират евроизборите и да напуснат страната, ако държавните органи в България не зачитат техните права. Това заявиха протестиращите жители на Община Неделино, които блокираха пътя за Кърджали в рамките на половин час.

Гурбетчии плашат с бойкот на евроизборите
Адриан Кулев

Хората са работили в Испания и след прибирането им в Родината си са подали заявки за получаване на обезщетения за безработни, които обаче съм им блокирани от Териториалното подразделение на Националният осигурителен институт, чийто разпореждания са потвърдени и на последна инстанция на съда.

Гурбетчии плашат с бойкот на евроизборите
Адриан Кулев

Протестиращите настояват за равни права, тъй като някои от тях дори са санкционирани за исканията си за обезщетения за безработица.

Гурбетчии плашат с бойкот на евроизборите
Адриан Кулев

Те се подписаха под нарочна декларация, която ще бъде разпространена до всички държавни институции, с искане за равни права с всички останали безработни, на които им се полагат обезщетения.

Те заплашват с бойкот на предстоящите евроизбори, дори и с напускане на страната, ако не бъдат уважени техните искания. „Желанието на хората е да бъдат чути, като от мен искат съдействие за разпространение на тяхната декларация“, коментира кметът на Община Неделино Боян Кехайов.