/ netinfo
Пловдив влезе в надпревара за приза „Най-бързо развиващ се град в сектор „Споделени услуги и аутсорсинг“ за Централна и Източна Европа. 2018-та година се очаква да бъде една от най-успешните в икономическата история на Пловдив. Още в самото ѝ начало, градът под тепетата привлече погледите на европейския бизнес към себе си.

Пловдив попадна сред 6-те претендента за отличие в категорията и влезе в оспорвана надпревара с конкурентите си от Унгария, Румъния, Литва, Словакия и Чехия, които оформиха на най-бързо развиващите се градове в сектора в Централна и Източна Европа.

"Фейненшъл таймс": Пловдив става все по-популярен сред чуждестранните туристи

Церемонията за отличаване на градове и организации с върхови постижения и с най-голям ръст в Аутсорсинг сектора се проведе в столицата на Полша за шеста поредна година.

На събитието присъстваха повече от 300 представители на водещи международни компании, а 32-членно жури избра победителите в различните категории.

Представиха новата визуална идентичност на Пловдив 2019

Това поредно признание за Пловдив не е случайно – IT & BPO секторът е един от най-бързо развиващите се в града, който привлече през последните години повече от 70 компании от бранша, а заетите са вече над 6 000.