Автобусите по линиите от общинската транспортна схема ще работят с неделно разписание по време на предстоящите празници, съобщиха от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Става дума за почивните дни преди и по време на Възкресение Христово – петък, събота, неделя и понеделник.

БДЖ пуска над 19 000 допълнителни места във влаковете за празниците

От общинското предприятие напомнят, че гражданите могат да получават актуална информация за движението на автобусите чрез мобилното приложение на Община Пловдив за градския транспорт. То може да бъде изтеглено от платформата GooglePlay, след като се изпише на кирилица „Градски транспорт Пловдив“.

Така пловдивчани и гостите на града ще могат да се информират за идващите рейсове на избраната от тях спирка. Много слушатели обаче ни сигнализират, че приложението не показва коректно часа на пристигащите автобуси.

Безплатна „Синя зона“ 4 дни по Великден, монтираха още 10 паркомата

Репортерска проверка на Дарик установи разлика с почти 10 минути. В приложението изписва примерно, че автобус 36 ще е на спирка 290 в 08:51 часа, а той минава в 08:42. Показанията на таблата по спирките пък са с 6 минути разлика - изписва, че ще мине след 6 минути, а той пристига преди това.

По този начин някой, който чака след като автобусът е минал, остава разочарован, когато на таблото започнат да мигат чертичките, а автобус не пристига. От общината обещаха да проверят сигнала ни и да коригират установените неточности.