Глобиха фалшиви събирачи на помощи за болно дете
Глобиха фалшиви събирачи на помощи за болно дете / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив /АРХИВ

Двама души са глобени с по 300 лева от общинския инспекторат, затова че събират помощи за уж болно дете на Главната в Пловдив, съобщи директорът на инспектората Владо Илиев. По думите му нарушителите претендирали, че раздават рекламни брошури, но били заловени да показват снимка на дете на минувачите и да им искат пари за лечението му. „Те не разполагат с никакви разрешителни или каквито и да е медицински документи, удостоверяващи здравословното състояние на детето. Освен това същата тази снимка се използва за подобни цели от няколко години в града“, обясни Илиев.

Освен мнимите събирачи на помощи, служителите на инспектората са заловили и група коледари, които обикалят по магазините и заведенията и тормозят хората. „Групата от 5-6 човека реално извършва незаконна просия. Това, че са облечени в носии и имитират нещо като пеене и танц, не променя нещата“, коментира още Илиев и уточни, че за момента са се разминали с предупреждение, но ако бъдат заловени повторно, ги грози солена глоба.

По информация на Дарик радио въпросната група коледари е от ромски произход и от няколко години обикаля магазините и заведенията по Главната около коледните празници.