Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир, съобщи главният прокурор Иван Гешев от Кричим. 

"Предстои пълна проверка на този случай.", заяви главният прокурор. "Ще извършим пълна проверка, ще съберем всички документи, ще анализираме всички документи, ще бъдат снети обяснения и ще бъдат разпитани по преценка на наблюдаващите прокурори всички замесени лица", категоричен бе той.

Гешев: Прокуратурата започва проверката от приватизираните фирми с най-големи активи

"Ако се установят данни и доказателства за извършени престъпления, ще подходим, както подхождаме във всеки един случай, независимо дали става дума за Гергов, или става въпрос за някой друг, или става въпрос за социално слаби - подходът е еднакъв. Никой не е недосегаем от закона. Това прави прокуратурата и това показва, че всеки, който е е нарушил закона и всеки, който не спазва правилата, или ще трябва да спазва правилата, или да понесе последствията на закона", каза още главният прокурор. 
 


Иван Гешев коментира и ареста на шефката на басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева, задържането на Нено Димо и острите коментари по двата случая на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Иван Гешев: Политиците да не си правят вятър на устата с прокуратурата


„Казаха, че сме извършили политическо убийство заради ареста на вече бившия министър Нено Димов. Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия, независимо от това какво смята една партия и дали тя е част от управляващото мнозинство или от опозицията.Това мен не ме интересува. Ние играем в полето на закона, а не на политическото поле. Единственият ни досег може да бъде, ако има нарушаване на закона. Не ме интересува какви политически интереси сме засегнали. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим“, заяви Иван Гешев.

Главният прокурор коментира и публикацията в испанския вестник за премиера Бойко Борисов и започналата проверка на случая от страна на прокуратурата.

Дончев за къщата в Барселона: Това е претоплена манджа, този път на испански котлон


„Прокуратурата се е самосезирала. Колегите от специализираната прокуратура ще преценят как да действат и дали ще образуват досъдебно производство, дали да извършват проверка по реда на закона за съдебната власт. И по двата варианта няма пречки да се събере необходимата информация.“, каза той. „Няма проблем да бъде разпитан всеки. Това е рутинен случай, единственото е интересно е за журналистите с оглед предмета на тази проверка, отговори той на въпрос дали премиерът ще бъде разпитан и уточни, че решение за това взема наблюдаващият прокурор.

„На мен не ми е известно да е искана информация за случая от българската прокуратура. Ако бъде сезирана българската прокуратура с искане за предоставяне на информация, ще предоставим“, заключи той.