/ БГНЕС
Разбрах, че властите в Испания разследват въпросния имот, но не чух да разследват премиера, каза вицепремиерът
„Разбрах, че властите в Испания разследват по сигнал от България въпросния имот. Не чух да разследват премиера.Това е претоплена манджа, но този път на испански котлон“. Това заяви в сутрешния блок на NOVA вицепримиерът Томислав Дончев.

„Такива неща не се случват случайно. Премиерът категорично каза, че къща в Барселона няма. Публично се появи човек, който каза, че къщата е негова. Кой има съпричастност към този скандал е друг въпрос. Тук трябва да следваме логиката - кой има интерес. Кръгът на заинтересовани лица е много голям.“, коментира още той.

Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания

„Предстои приемането на България в чакалнята на Еврозоната, сторим стратегически обекти в енергийната сфера, предстои да прием многогодишната финансова рамка на ЕС, има много заинтересовани лица“, посочи Дончев.

„Ако аз имам да казвам нещо на испанските власти, няма да им го кажа през вестник, а ще извикам посланика или ще потърся други канали, каза още вицепремиерът.

Анализатори за барселонския скандал: Кьорфишек и некадърен компромат

Дончев коментира и интервю на вицепримиера Красимир Каракачанов, които вчера се изказа гневно по повод ареста на шефката на басейнова дирекция в Пловдив. Каракачанов се възмути от ареста, при който „жена с писалка“ е арестувана от хора с „качулки и автомати“ и попита дали трябва да следващия път да изпрати тежка техника и танкове.

„Това не го определя МВР и премиера. Не беше хубаво изказването на Кракачанов. Нито армията е негова, нито полицията е на Маринов. Такива изказвания ни връщат 100-тина години назад“, каза Томислав Дончев.

Гешев: Прокуратурата започва проверката от приватизираните фирми с най-големи активи​​​​​​​

Според него темата за приватизацията не е затворена за българското общество. „Много сделки са в обхвата на давностния срок и може да се реагира.“, смята той. „Имаме разнолики примери. Има приватизирани предприятия, които още работят и създават работни места, но има и безобразни примери. Нормално е хората да бъдат гневни.“, каза Томислав Дончев.

Борисов: Приемам критиката, но не и лъжата (СНИМКИ)​​​​​​​

Вицепремиерът също се обзаложи и дори предложи да заложи важен крайник, че няма манипулирани данни на НСИ.

„Вчера имаше среща на НСИ и Агенция „Митници“ и там бяха категорични, че няма изкривяване на данните. Към март трябва да се публикуват експресните данни. Септември ще има окончателни. В окончателните данни няма да има разлика. Мога да се обзаложа и да заложа важен крайник.“, категоричен бе той.
nova.bg