/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов сподели данни на Националния статистически институт за българите, които са се завърнали от чужбина в официалния си профил във Фейсбук. В публикацията си премиерът заявява, че е съгласен с критиките на опонентите си, но не и с лъжите. 

"Факт е, че според данните на НСИ - Национален статистически институт броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти.
Вярно е, че все още има много българи, които заминават, но пък има и много, които се прибират у дома. Докато преди посоката беше само една, сега немалък брой хора отиват да научат нещо ново, да се доусъвършенстват и се връщат в България", пише премиерът.

Борисов: Расте броят на българите, които се завръщат в родината (СНИМКА)

"За да бъде страната ни по –добро място за живот, работя за запазване на кохезионната политика, за привличане на нови инвеститори, за енергийна диверсификация, за повишаване на доходите, за развитие на инфраструктурата и т.н.", подчертава той. 

Предстои важна работна седмица и ще продължа да правя всичко възможно за развитието на страната, за да може посоката на хората да е само една и тя да е към България, заявява още министър-председателят. 

Борисов: Приемането на еврото е за доброто на бизнеса и българите


"В заключение, когато аз съобщавам добра новина, опонентите ми и анализаторите Николай Драганов се надпреварват да обясняват как „това не е вярно, не било точно така“. Частната медия bTV е излъчила репортаж, ползвайки същите данни, докато аз съм бил в самолета на връщане от Брюксел. Лъжем ли bTV, аз и НСИ - Национален статистически институт? Приемам критика, но не и лъжата", заключва Бойко Борисов.