Гергов:  Пилците ще ги броим наесен
Гергов: Пилците ще ги броим наесен / снимка: БГНЕС, архив
Гергов: Пилците ще ги броим наесен
73628
Гергов: Пилците ще ги броим наесен
  • Гергов: Пилците ще ги броим наесен

Няма колапс в БСП, а  ситуацията в местната организация е революционна преди днешния пленум. Така лидерът на социалистите  в Пловдив и областта Георги Гергов коментира пред  Дарик случващото се в партията.

„Това, което се случва на национално ниво влияе добре, защото трябва да се решават много неща и сме наясно, че трябва да коригираме грешките от евроизборите. Дава ни се възможност да направим това, в момент когато структурите и организацията ни са мобилизирани“, каза Гергов.

Според него Станишев това, че е отишъл евродепутат за Европа не трябва да се  таксува като бягство. Гергов заяви, че коалиционното партньорство с ДПС по време на  отиващото си правителство не може да се определи като жертва за БСП.

По думите му, винаги има спечелили и загубили , но пилците ще се броят наесен, след 5-ти октомври.  Относно АБВ, той зави, че е нормално да се притесняват, заради големите им амбиции, но предстои сблъсък с каузи идеи на изборите.

„Никой не може да говори сега за следващия парламент- нито социолози, нито гадатели. Тези, които мечтаят за пълно мнозинство могат останат  разочаровани, а  други като нас, които ни отписват, може да са решаващ фактор , а ние винаги сме били такъв“, категоричен е Гергов.

Той е на мнение, че в момента БСП има силна нужда от заравяне на всички томахавки, скриване на злобата и омразата и необходимост от работа за благото на хората.

Чуйте повече от интервюто в прикачения файл.