/ DarikNews.bg, архив
Газова бутилка се взриви в апартамент, като по чудо жената, която била вътре се отървала без драскотина. Инцидентът е става на 12 март в Доспат, около 16:00 часа в жилищен блок, който се намира на ул.„Кавал тепе“, в родопския град. По предварителна информация, е имало изтичане на газ пропан бутан, в следствие на което е имало и последвало  взрив на газова бутилка.

Възрастен мъж пострада при взрив на газова бутилка

Според местни жители, по същото време домакинята е била в апартамента, но за радост не е пострадала. При произшествието са унищожени мебели, черна и бяла техника, домашно имущество, прозорци и врати. Няма пострадали граждани, се казва в съобщението на полицията в Смолян. Според тях, причината за инцидента е повреден винтил на газовата бутилка. 

Освен апартамента, който е собственост на 60-годишен мъж, са пострадали и съседните жилища, както и били изпотрошени прозорците и на стълбищата във входа на блока. Произшествието е ликвидирано от един екип на пожарната в Доспат, които участвали и в разчистването на щетите.

Газова бутилка вдигна на крак пожарникари

През вчерашният ден, битов инцидент с газова бутилка е имало и в Рудозем, където в апартамент на  42-годишен мъж е имало изтичане на газ пропан бутан. Пристигналия на място пожарникари успели да овладеят положението, като  извършили охлаждане на газовата бутилка. До сериозен инцидент не се е стигнало.