/ Деян Герговски
Шест сигнала за произшествия са получени през последните 24 часа.

Газова бутилка рани шуменец

В 11:05 часа, на 11 февруари било съобщено за пожар в къща във Велики Преслав. Към адреса бил насочен екип, който установил, че се е възпламенила газова бутилка следствие на неизправен вентил. Пламъците били погасени с 200 л. вода. Унищожен е вентилът на бутилката. Други материални загуби не били допуснати.
 
Неизправно газово отопление подпали дом в Царев брод

В 14:07 часа било получено съобщение за пожар в плевня на ул. “Любен Каравелов“ във Велики Преслав. Пристигналият на място противопожарен екип заварил да гори покрив на навес. Пожарът бил погасен с помощта на 27 тона вода. Унищожени в пламъците са 50 кв.м. покривна конструкция, 30 бали фураж . Причините за възникването му са в процес на изясняване. В гасенето са се включили два екипа от пожарната служба в града. Спасена е къщата на 45-годишния собственик.
 

Дядо взриви тераса, проверил за теч на газ с кибрит

Погасени са два пожара в сухи треви в землището на село Стан, пожар в сухи треви в землището на село Стоян Михайловски и в сухи треви край село Кълново. Всички са без нанесени материални загуби. За гасенето им са ползвани общо 5 тона вода.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.