Г. Гергов: Пловдивчани трябва да гласуват масово на тези избори - само така градът ще се промени
Г. Гергов: Пловдивчани трябва да гласуват масово на тези избори - само така градът ще се промени / БСП
Г.Гергов: Пловдивчани трябва да гласуват масово на тези избори – само така градът ще се промени
81793
Г.Гергов: Пловдивчани трябва да гласуват масово на тези избори – само така градът ще се промени
  • Г.Гергов: Пловдивчани трябва да гласуват масово на тези избори – само така градът ще се промени

Пловдив няма да има кмет от първи тур. Не знам с кого ще бъда на балотаж, сигурните за втори тур да не мислят, че са много сигурни, защото първо трябва да си дадат сметка накъде са тръгнали и къде отиват. Това заяви в интервю за Дарик радио лидерът на БСП и кандидат за кмет Георги Гергов. По думите му БСП ще вземе двойно повече гласове на тези местни избори, в сравнение през 2011 г., като прогнозите му са за над 30 000 гласа.

Аз се кандидрах за кмет и водя листата, защото аз нося отговорността, каза още пред Дарик Гергов.  Той отправи призив към пловдивчани “да се събудят”, защото по думите му “козметичните промени в града са красиви, но не и основни за развитието му” и отново подчерта, че е крайно време да се спре практиката с тегленето на кредити, защото това ще “зароби” следващите поколения.

Истината е, че има дефицит на истински хора - и този дефицит е тежък и навсякъде, коментира още Георги Гергов.  Градът, според него, има проблеми, защото бизнесът е недоволен, което е основна причина за недостатъчни приходи в общинската хазна. В бизнеса има едно правило – трябва да можеш да направиш нещо, което никой друг не го знае. Аз съм чист човек, всеки ме гледа в очите и сме наясно защо влизам в битката за кмет, заяви без притеснение Гергов и допълни, че не е нужно хората да го обичат, за да им докаже, че градът може да се управлява по-добре.

“Политиката е като танцуването - много е важен партньорът, но сега е много модерно враговете да се мислят за приятели”. Така Гергов отговори на въпроса, кого ще подкрепи на балотажа на 1 ноември, ако той не е сред двамата претенденти на финала.

По отношение на смесеното дружество “Пълдин туриснвест”, създадено преди близо 10 години с цел реконструкция и поддържане на къщите в Стария Пловдив, той заяви, че управляващите трябва да спрат да се оправадават с него като мажоритарен собственик затова, че в резервата няма живот и не се привличат повече туристи.  Гергов заяви, че от години е необходима генерална стратегия за развитие на Стария град, която никой не  сяда да напише и реализира.

Георги Гергов заяви, че електронното гласуване трябва да се въведе и ще гласува “за” на Референдума.

Всички партии трябва да напарвим така, че масово пловдивчани да гласуват на тези местни избори.  Всеки трябва да излезе и да си даде гласа - за или против - това е единственият начин Пловдив да се съживи, смята лидерът на БСП.

Цялото интервю с Георги Гергов можете да чуете от прикаченото аудио.