Изкуството е оръжие
Изкуството е оръжие / netinfo
Специална прожекция на филма „Анжел Вагенщайн: Изкуството е оръжие“ на американската документалистка Андреа Саймън ще се състои тази вечер от 18:30 часа в Лъки – Дом на киното в Пловдив.

„Изкуството е оръжие“ успява да нарисува за час и половина портрет на една сложна личност, чиято биография е простряна в три исторически епохи. Животът на Анжел Вагенщайн се нарежда сред най-значимите неразказани истории на световното кино: отрязък от време, побрал 52 филма, 4 романа, 1000 страници „драскулки“.

Именит филмов сценарист, режисьор, писател, народен представител и бунтар през целия си съзнателен живот, и на 94-годишна възраст Анжел Вагенщайн респектира с остър ум и критична мисъл, а харизмата и чувството му за хумор си остават непокътнати.

Филмът представлява искрен и провокативен портрет, който умело съчетава лични разговори с фрагменти от емблематичните филми на Джеки и редки архивни кадри от публичните му изяви.
„Изкуството е оръжие“ има награда на публиката от Фестивала на югоизточноевропейския филм в Лос Анджелис за документалистката Андреа Саймън. След края на филма е предвидена и дискусия с режисьорката и със самия Анжел Вагенщайн, които ще са гости на събитието. Входът за прожекцията е безплатен.