/ DarikNews, Архив
Уикендът в село Рогош край Пловдив обещава да е интересен. За поредна година днес, 22 април, ще се проведе традиционната киноложка изложба на Българско овчарско куче (каракачанско). Право на участие има всеки който се запише непосредствено преди надпреварата - от 8.30 до 10.00 часа, и заплати символична такса от 5 лева, срещу която домашният му любимец ще бъде оценен от професионални съдии.

Ще бъдат допускани и класирани отделно и представители на други породи, като организаторите, Община “Марица” и “Сдружение на развъдчиците на овчарско куче” са осигурили много награди за отличените призьори.

Паралелно в непосредствена близост ще бъдат представени традиционни български занаяти и умения някои, от които забравени, но все още живи и до днес. Бродерия и кене, декупаж, изработка на сувенири, обработка на вълна, разнообразни златарски техники, ювелир на полускъпоценни камъни, украса на ножове, керамика и др.

Тържествен водосвет и приветствие от кмета на община “Марица”, Димитър Иванов ще поставят начало на празник гарниран с фолклорните ритми на ансамбъл “Гайтани”, събитие, което си заслужава да посетите.