/ iStock/Getty Images
В рамките на 10 дни - от 17 юни, на пет локации и чрез множество артисти, фестивалът Plovdiv Vibes тази година предлага на пловдивчани комплекс от културно-развлекателно съдържание в различни форми и формати (музика, танц, приложни и сценични изкуства, художествено творчество). Това съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. Основната локация на феста ще бъде подножието на Младежки хълм, а останалите зони са парковете "Лаута" и "Рибница", хълмовете Бунарджик и Младежки и Гребна база. В зоните извън централна градска част, публиката ще се включи в различни творчески и развлекателни дейности.

Мястото на спортните занимания е Гребна база, където основен партньор с инструктори и треньори ще бъде спортен комплекс "Сила". Хълм Бунарджика пък ще е домакин на творчески работилници и демонстрации на различни традиционни занаяти, представени от утвърдени майстори в областта, които ще дадат възможност на поколенията да се докоснат до автентични техники. На територията на парк "Лаута" ще се проведат „Градски приключения“, а екипът на Аварийно спасяване – Пловдив ще демонстрира оказване на първа долекарска помощ. Откритата сцена на парк "Рибница" се превръща в територия на театъра и смеха, като в рамките на фестивала жителите на Район "Северен" ще могат да посетят Stand Up Comedy.

На Vibrant Stage в подножието на Младежки хълм публиката ще чуе любимите DJ, банди и изпълнители Denitza, Elen – Melformator, ПРОГГ, INDY, Axel, Le Push, Weirdo.

По време на фестивала, сцената е домакин и на театрални постановки за деца и възрастни, етюди, късометражно кино, работилници по актьорско майсторство, представяне и открити уроци от танцови школи, зумба и йога. Зоната е терен и на различни творчески работилници за малки и големи, Quest Games – семейни игри, лекция за компостиране и работилница за рециклиране на хартия, лекция и дискусия – гражданско общество, кулинарни демонстрации и изложби.
 
БТА