/ iStock
Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска ще пее в Плевен на 4 юли. Именитата певица ще се представи заедно с Плевенската филхармония в концертната зала "Емил Димитров" на читалище „Съгласие 1869” от 19:00 ч., съобщиха организаторите.

С нейно участие под диригентството на маестро Найден Тодоров ще бъде представен оперният концерт „Това съм аз”.  С този празник за всички почитатели на оперното изкуство, Александрина Пендачанска отбелязва своя 34-годишен творчески път на сцената.

В оперния концерт са включени произведения от стиловете барок, класика и романтизъм. Певицата ще изпълни някои от любимите на публиката арии от Верди, Росини, Бизе. Концертът е със специалното участие на Ралица Богданова - сопран.  Вече могат да се закупят места за музикалното събитие.

От Плевенската филхармония допълват, че за меломаните са подготвили за тази вечер, 15 юни, нова продукция на операта „Тоска”. Спектакълът ще започне от 20:30 ч. в Летен театър "Кайлъка".

Операта „Тоска” събира в Летен театър „Кайлъка” в Плевен ценители на класиката

Прочутото произведение на Пучини ще премине под диригентството на Вилиана Вълчева, с участието на Общински хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева, вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова. Солисти са български оперни певци със световна кариера - Таня Иванова - сопран, Даниел Дамянов - тенор, Венцеслав Анастасов - баритон, и други. Режисьор е Надежда Христозова. В екипа на мащабната продукция ще вземат участие над 200 души.

Няма опасност за валежи по време на спектакъла, според прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология, цитирана от организаторите на събитието. 
БТА