/ Община Асеновград
Единайсетокласник е най-младият самоук майстор  сред участниците в традиционната изложба "Самоуки майстори и занаятчии", която за поредна година бе експонирана в Историческия музей в Асеновград. 17-годишният Димитър Гицов участва в нея със саморъчно изработени дърворезби. 

Момчето показва маски, картина с пастир, битката при Клокотница и други сюжети. В свободното си време момчето се занимава със спорт, но възнамерява дърворезбата да му остане хоби.

Изложбата на асеновградски творци бе открита по повод празника на Св. Спиридон, покровител на занаятите. Експозицията показва ръчно изработени произведения от дърво, восък и други материали. Изложени са дървопластики, дърворезби, творби по метода "стиймпънк" – украсяване с метално фолио.

Община Асеновград

Сред експонатите са още картини от плетиво, бродирани и плетени коледни играчки. Майсторите са ползвали и естествени  материали, като корк и канап, а също зърна от кафе. Показани са и домашно произведени бутикови сапуни.

Община Асеновград

Община Асеновград

Детският учител Петя Петкова се занимава в свободното си време с изкуство. Тя участва в изложбата с интересни форми и реалистични картини, изработени от восък и естествени материали. Казва, че е опитала да приложи знанията си в работата с децата, но стиловете, с които се занимава, изискват по-сериозна и продължителна концентрация и затова не са подходящи за занимание на малчуганите.

Община Асеновград