Протести през уикенда в Пловдив.
Протести през уикенда в Пловдив. / снимка: Кирил Кирилов
Протестни шествия срещу лъжата, мафията, корупцията и енергийния монополизъм организират от „Гражданско движение на обикновения човек срещу статуквото“. Митингите са насрочени за събота и неделя (11 и 12 февруари), с начален час 10.00 часа пред часовника на Централна поща в Пловдив. Протестиращите граждани ще тръгнат по Главната улица и пред сградата на община Пловдив ще поискат оставката на кмета Иван Тотев. По думите на главния организатор Иван Бояджиев, по-известен като Дядя Ваня, искането на оставката е заради проблемите с новостроящия се пловдивски зоокът.

Повдигнаха обвинение на Тотев за Зоокъта, кметът: Нямам основание да се притеснявам (ОБЗОР)

Шествието ще продължи в посока Римския стадион и евентуално към Съдебната палата, защото една от причините за протеста е неефективната ни съдебна система.  

СГП разследва Зоопарка на Пловдив

Искаме да се даде гласност на обикновения човек, когото никой за нищо не го пита, коментира Бояджиев. Той очаква в митинга да се включат над 100 души, но се надява с медийната разгласа броят им да се увеличи. Протестите се организират и по повод февруарските събития, които се случиха точно преди 4 години.