/ полиция / ThinkStock/Getty Images
Спецакцията е проведена миналата седмица под наблюдението на районната прокуратура; задържани са двама мъже, занимавали се с незаконната дейност

В рамките на специализирана операция за пресичане на незаконното разпространение и употреба на наркотици миналата седмица служители на РУ-Асеновград предприели процесуални и следствени действия на адрес в село Конуш, съобщиха от полицията в града под тепетата. В оранжерия в двора, оборудвана с напоителна и вентилационна система, били открити общо 79 саксии канабисови насаждения, отглеждани от 48-годишен криминално проявен и осъждан асеновградчанин. От имота са иззети още бидон и чувал, пълни със зелена листна маса, чието количество предстои да бъде установено, 23 грама марихуана, моторна мелница със следи от наркотика, 5 климатика и 9 вентилатора. С полицейска заповед извършителят бил задържан за едно денонощие, а впоследствие с прокурорско постановление мярката му е удължена за срок до 72 часа.

Междувременно 13 растения от рода на конопа, за които се грижил друг известен на полицията 30-годишен мъж от Асеновград, били намерени в землището на село Лясково. При последвало претърсване в дома му разследващите иззели над 2 грама марихуана, приблизително същото количество амфетамин, електронна везна и две механични мелнички. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По двата случая са образувани бързи производства. Работата по документирането им продължава под надзора на Районна прокуратура – Асеновград.