Договор за сътрудничество подписаха  БТА и CNA
Договор за сътрудничество подписаха БТА и CNA / © снимка: Sofia Photo Agency, архив

Договор за сътрудничество подписаха Българската телеграфна агенция и Кипърската информационна агенция СNA. На церемонията в Регионален исторически музей в Стария град подписи под документа положиха генералните директори на БТА и СNA Максим Минчев и Костакис Константиноу.

Областният управител Иван Тотев, който присъства на събитието, благодари на двамата директори, че са избрали Пловдив за място за подписване на документа.

Този договор обогатява нашите отношения като информационни агенции и като национални медии, каза генералният директор на БТА Максим Минчев.

Той подчерта още, че документът допълва и развива отношенията между двете национални агенции и като институции, призвани да защитават интересите на страните си, в случая - между България и Кипър като държави членки на Европейския съюз.

Генералният директор на CNА Костакис Константиноу заяви, че актуализирането и обогатяването на документа е доказателство за отличните отношения, които съществуват между двете национални информационни агенции. Това са отношения в полза на хората и не остават само в тесните рамки на журналистиката, допълни Костакис Константиноу.  

Подписването на двустранния документ е част от програмата на Международната конференция „България и Кипър - медии, образование, бизнес", която се провежда от 14 до 16 ноември в София и Пловдив. Основен акцент в дискусиите в първия ден на форума бяха българското висше образование и неговото представяне в чужбина, както и взаимодействието му с бизнеса.