писма до дядо Коледа Пловдив
писма до дядо Коледа Пловдив / DarikNews
Електронни игри, компютри, плейстейшъни, модерни мобилни телефони и всякаква друга техника си пожелават децата от Пловдив и региона в писмата си до Дядо Коледа. Над 600 писма от малчугани на възраст от годинка до 13 години са пратили тази година писма до добрия старец с надеждата той да изпълни най-съкровените им желания за коледни подаръци. Броят на писмата продължава да расте, а всички, които са облепили пликовете си с необходимите марки, за да стигнат посланията им до белобрадия старец, независимо дали в резиденцията му в Лапландия или до помощниците му тук, в България, ще получат отговор. Това разказа пред репортер на DarikNews Диана Ранчева, началник отдел в Български пощи - Пловдив. 

Първото писмо до Дядо Коледа е получено в Централна поща в Пловдив още в края на октомври. Детето, което го изпратило, искало да бъде сигурно, че вълшебникът ще получи желанията му и ще ги изпълни всичките. 

Според Диана Ранчева тази година интересът на децата е доста различен от предходните. "Желанията им са доста прагматични, но много от малчуганите имат една, най-голяма молба - семейството им да бъде заедно. Причината е, че много от родителите са толкова ангажирани с работата си, че невинаги успяват да бъдат с децата си. Така единственото желание на някои деца е, родителите им да си намерят друга работа, за да са повече време със семейството си", разказва началничката на отдел в пловдивската Централна поща. 

По думите ѝ много деца се хвалят в писмата си на белобрадия старец, че това лято са били заедно със семейството си на почивка и това им е позволило да общуват повече време със семейството си. Те отправят молба догодина също да бъде така. "Това трогва дядо Коледа, защото подаръците са си подаръци, но най-важното е любовта в семейството да се запази", коментира Ранчева. 

DarikNews

А иначе, желанията на децата са много, а списъците с подаръци, които искат от Добрия старец - дълги. Калоян от Първомай например, си е поръчал екип на "Ювентус", Барбарони, електрическа тротинетка, плейстейшън, видеоигра, наколенки и телескоп. Роси от Раковски пък е обяснила, че цяла година е правила всичко възможно да бъде добро дете, макар родителите ѝ да не мислят така. "Но все пак, те не са деца", е отбелязало момиченцето и си е поръчало камера. А накрая обещава на Дядо Коледа да му изпрати снимка от коледната нощ, включително и негова, ако изпълни желанието ѝ. 

DarikNews

В писмата си до Дядо Коледа децата не пропускат своите родители, баби и дядовци, както и домашните любимци. Надя Стайкова от Пловдив например, е написала, че ако вълшебникът изпълни всичките й желания, тя ще го възнагради с почерпка.

Президентското семейство украси елхата с децата на „Българската Коледа“ (СНИМКИ)

Както всяка година, така и тази, в пощата пристигат много колективни писма от цели групи деца от детските градини. Кръжок "Сръчковци" от Кърджали например, са изпратили писмо върху бланка с българска шевица. То е едно от фаворитите на регионалната комисия, която ще определя кои са най-красивите писма до Дядо Коледа, за да получат децата награди. 

DarikNews

DarikNews

Плик с коледна звезда, оригинална 3D картичка и писмо, написано върху папирус, са изпратили децата от група „Смехорани“ в ДГ „Ралица“. Те са написали пожелание до Добрия старец, а всяко от децата е написало желанията си за подаръци. 

DarikNews

DarikNews

Най-голямото момче, което е написало писмо до Дядо Коледа тази година е 13-годишен тийнейджър. Той иска от него каска ХХL размер.

Според Диана Ранчева най-пожелаваните дарове, които искат децата са скъпи електронни игри, телефони, лаптопи, компютри и друга техника, както и лего игри. Малчуганите дават и указания, къде се продават мечтаните подаръци, за да може Дядо Коледа да си ги набави оттам, ако не успеят джуджетата да ги произведат.

DarikNews

Всички писма се изпращат до вълшебника, а след това всяко дете получава неговия отговор. А тези, които още не са изпратили писмо до белобрадия старец, могат да го направят в специалната пощенска кутия във фоайето на Централна поща в Пловдив, както и във всяка друга пощенска кутия в региона.