Дафовска откри Балканиадата по ски за лекари в Чепеларе
Дафовска откри Балканиадата по ски за лекари в Чепеларе / netinfo

Олимпийската шампионка от “Нагано – 98” Екатерина Дафовска откри третата поред Балканиада по ски за лекари и стоматолози в Чепеларе. Над 70 състезатели от България и Македония се включиха в двата манша по гигантски слалом на писта “Мечи чал 1”, като най-малката състезателка бе на 8 години.

Дафовска откри Балканиадата по ски за лекари в Чепеларе
netinfo

 

В редиците на българския тим бе и заместник- министърът на здравеопазването Валери Цеков.

Споразумение за това състезанията да се превърнат в ежегодна традиция бе подписано днес от Лекарската асоциация по тенис и ски в Пловдив, съобщи в интервю за Дарик радио зам.-министър Цеков. /Чуй прикачения звуков файл/

Дафовска откри Балканиадата по ски за лекари в Чепеларе
netinfo
Самият Цеков е с най – големи шансове за първото място в Балканиадата, но името на победителите ще бъде обявено официално на специална церемония тази вечер в зимния курорт.

Катя Дафовска коментира пред Дарик, че е изключително горда с това, че нейният роден град се е развил през последната една година значително и е вече гони европейските курорти. / Чуй прикачения звуков файл 2/

Над 20 млн. лева е инвестирало дружеството “Чепеларе курорт” АД само в първия етап на модернизирането на курорта. Изградени са нови 20 км. писти и съоръжения за изкуствен сняг. Старият лифт е подменен изцяло с нов четириседалков, като разстоянието от над 2700 метра надморска височина до връх Мечи Чал вече се изкачва само за 9 минути, съобщи председателят на дружеството Александър Пръвчев.

Според инструкторите в ски центъра условията за зимни спортове са отлични. Цените в Чепеларе са най-ниски от всички зимни курорти в България. 22 лв. е полудневната карта, а цената за цял ден е 33 лв.