Църквата подкрепя каквото е „справедливо, мирно и е за доброто на българския народ”
Църквата подкрепя каквото е „справедливо, мирно и е за доброто на българския народ” / netinfo

 

"Онова, което е справедливо и е за доброто, за просперитета и благоденствието, за мира, щастието и душевното спасение на нашия народ, нашата Света църква, всякога благославя". Това заяви  Пловдивският митрополит Николай. Това ние не можем да благословим, каза още владиката, помолен да коментира днешния протест.

Патриарх Неофит и Светият синод излязоха днес с обръщение към българския народ по повод на протестите. Българската православна църква подкрепя онова, което е справедливо, което е мирно и което е за доброто и за благоденствието на благочестивия, православен български народ, но в никакъв случай агресия и насилие, се казва в обръщението.

Чрез блокирането на пътища се настройват хората и това не е начин да се реши един политически проблем, каза Ловчанският митрополит Гавриил преди заседанието на Светия синод. Неговото начало закъсня заради блокирането на центъра на София от протестиращите. Имаше насядали хора по кръстовищата и не знаехме откъде да минем с автомобила, обясни митрополит Гавриил.