Цветков остава в екипа на Славчо, Марта - ще помисли
Цветков остава в екипа на Славчо, Марта - ще помисли / netinfo
Двамата заместник кметове от квотата на ГЕРБ - Марта Божикова по европейските политики и Димитър Цветков по сигурността, още не са решили дали да напуснат общината, след като партията им се оказа в опозиция.

Още нямам решение, а и не мога да го взема от Брюксел, където се намирам в момента, заяви Божикова пред Дарик. Тя посочи, че ще решава в Пловдив, след като приключи със задълженията си по представянето на града в европарламента. Нищо не знам, до 1-ви октомври съм в болнични, каза Димитър Цветков, който според източници от ВМРО, със сигурност ще бъде поканен от кмета да остане на поста.

Днес Славчо Атанасов не даде еднозначен отговор дали ще отстрани Божикова и Цветков. БСП, която се очаква да влезе в управлението, след като даде гласовете си за смяната на Йордан Кюмюрджиев с Илко Илиев като председател на Общинския съвет, вече поиска преди седмица оставката на зам.кмета по европейските политики. Дали сме оценката си за нейната работа и тя не е променена, заяви председателят на групата на левицата Николай Радев в отговор на въпрос дали отстраняването на зам.кметовете от ГЕРБ ще бъде условие на червените в преговорите за общо управление с ВМРО. Заместник кметът по сигурността вероятно ще бъде „преглътнат” от БСП, чийто бивш член е.