/ netinfo
Жителка на Чепеларе е внесла жалба във Върховния административен съд срещу  решението за закриването на Районната прокуратура в града, което предвижда тя да се трансформирането в териториално отделение на държавното обвинение в Смолян.

Чепеларци с протест под прозорците н ВСС против закриването на прокуратурата

Това става ясно от разпространено съобщение от Инициативния комитет за защита на човешките, гражданските и съюзни права на гражданите на Община Чепеларе. Поредният протест на инициативния комитет срещу решението за закриване ще бъде в София на 9 ноември пред сградата, в която се помещава Висшия съдебен съвет. 

В Чепеларе отново готвят блокада на пътя Смолян-Пловдив, заради закриването на прокуратурата

Решението на Пленума на ВСС за преструктуриране на Районната прокуратура се обжалва от Теодора Клайджиева, жителка  на Чепеларе и участник в Инициативния комитет. „Като жител на Община Чепеларе очаквам органите на Прокуратурата да защитават правата ми, следователно всяко преструктуриране, касаещо Районна прокуратура-Чепеларе, пряко засяга и защитата на правата ми, съответно поражда правото ми на жалба срещу решението за преструктуриране”, посочва Калайджиева в жалбата си.