Бракониер остави без ток няколко населени места в Смолянско
Бракониер остави без ток няколко населени места в Смолянско / Дарик архив

Бракониер остави без ток няколко населени места в Смолянско, след като отрязал дърво, което се стоварило върху преминаващ на близо електропровод. Инцидентът е станал в събота в местност "Ючура", землище на с. Полковник Серафимово, общ. Смолян.

Вследствие на бутнатия бук, е имало счупен стълб и скъсани три проводника тип АС, собственост на EVN - България електроразпределение ЕАД. Заради аварията повече от денонощие жителите на три населени места – Мочура, Ючура и Паметника са били без електричество, а хората от с. Полковник Серафимово са били без ток за около 4 часа.

„Едва вчера следобеда бе подменен стълбът и възстановено електричеството в населените места“, коментира кметът на с. Полковник Серефимов Христо Мусорлиев. От EVN също потвърдиха за инцидента. „Да имало е подобен инцидент, колегите са захранили в неделя населените места без ток с генератор, като идеята е била по-бързо да възстановим електричеството, след което са продължили с ремонтните дейности“, коментира говорителят на електроразпределителното дружество Крум Косев.

За случая е образувано досъдебно производство в РУ – Смолян, като на този етап извършителят на бракониерската сеч е неизвестен. Щетите са в процес на изясняване.