/ снимка: Кирил Кирилов
БМЧК
96252
БМЧК
  • БМЧК
Една от основните посоки, в които е работила младежката организация на БЧК в Пловдив през изминалата 2017-та година, е промотирането на толерантността към различните хора.

Това заяви пред Дарик Мария Нешева, която е координатор на БМЧК-Пловдив.

Тя допълни, че по време на кампаниите са били коментирани различните видове дискриминация, сред които по външен вид и по пол.

"На преден план винаги е била първата долекарска помощ", уточни Нешева и допълни, че много млади хора са се включили в редиците на аварийните им екипи. Организацията не пропусна пред декември да проведе традиционната си кампания „Кутии на приятелството“ в детските отделения на някои от болниците в Пловдив.

Мария Кацарова е доброволка в БЧК от 3 години. Тя се включва активно по-голямата част от дейностите, като основната й работа е свързана с първа долекарска помощ.

Над 400 доброволци в цялата Пловдивска област работят за БМЧК. Следващите инициативи на организацията са свързани с Първи март – в Центъра за деца с увреждания (бившето Помощно училище „Стефан Караджа“), където доброволците ще изработват мартеници с децата от центъра, както и с предстоящите Великденски празници, на които ще се събират средства за нуждаещи се.