катастрофа
катастрофа / netinfo
Заради паднал клон на шосето, Мазда се заби в дърво
Пешеходка бе ранена при катастрофа в Пловдив. Около 7:00 часа във вторник, на бул. “Александър Стамболийски”, лек автомобил “Дачия” преминал на червен сигнал на светофара и блъснал пресичащата на пешеходна пътека 32-годишна жена. Пострадалата е настанена в болница за лечение. 60-годишният водач от града е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Произшествието е отработено по административен ред от служители на сектор “Пътна полиция”.

Двама са без сериозни наранявания след пътен инцидент пък край село Поповица. В първите минути на днешния ден в полицията в Асеновград постъпила информация за самокатастрофирал лек автомобил “Мазда”. На място служителите установили, че поради движение с несъобразена скорост и при опит да заобиколи паднал клон на пътното платно, колата излязла вдясно извън пътя, блъснала се в дървета и попаднала в канавка. В болница за оказване на спешна медицинска помощ са отведени 27-годишният водач от Сливен и 19-годишна пътничка от село Болярци. По-късно двамата са освободени за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол. На водача е съставен акт за установено административно нарушение.

Дрогиран водач заловиха вчера служителите на реда в Хисаря. Около 23.15 часа, в село Черноземен те спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 21-годишен от село Сухозем. Униформените се усъмнили в поведението на младежа и го тествали с драг чек, който реагирал положително на употреба на наркотични вещества. С полицейска заповед извършителят е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.